Siirry pääsisältöön

Edustajistovuosi 2021!

 

Marraskuun loppuun sijoittuu perinteisesti edustajiston härkäviikot, ja niin oli tänäkin vuonna. Ensimmäiseksi keskiviikkona 24.11. järjestettiin Kaupissa syyskokous, ja heti perään torstaina 25.11. Hervannassa järjestäytymiskokous. Molemmissa kokouksissa  valittiin toimijoita eri ylioppilaskunnan eri tehtäviin ensi vuodelle. Torstaina Hallintotieteiden liiton hakijoiden katkeamaton putki hallituksessa sai jatkoa, kun TREYn hallituksen puheenjohtajaksi valittiin meidän tämän vuoden ryhmyri Aleksi Niemi ja hallituksen jäseneksi Eemeli Lahtinen. Tänä vuonna TREYn hallituksessa tapahtumista ja kestävästä kehityksestä vastannut Hanna Vähävuori valittiin edustajiston 1. varapuheenjohtajaksi ja pääsi näin pikahälytyksellä myös johtamaan edustajiston torstaisen järjestäytymiskokouksen loppuun. Aiemmin keskiviikkona hänet valittiin myös keskusvaalilautakuntaan ja talousvaliokuntaan jäseneksi.


Syyskokouksessa hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma, johon Halli oli vaikuttanut aktiivisesti valmistelun aikaan. Toimintasuunnitelma loi hyvät raamit ensi vuoden toiminnalle ja esimerkiksi hallinnon opiskelijaedustajien aktivointia nostettiin siellä kiitettävästi. Syyskokouksessa nostettiin myös ylioppilaskunnan jäsenmaksua 3 eurolla, mutta samalla talousarvion loppusummaksi saatiin 0 euroa. Koronatilanne on ollut haastava ylioppilaskunnan taloudelle. Halli ajaa jäsenmaksun pysymistä samantasoisena, mutta näimme perustelut tässä tilanteessa pienellä korottamiselle ja näin teki muukin edustajisto. Ajamme kuitenkin sitä, että tästä ei tule toistuva asia.


Mistä vuosi muuten myös muistetaan? Kevään ja alkusyksyn kokoukset järjestettiin etäyhteyksin Zoomin kautta koronarajoituksia noudattaen. Loppusyksystä jo päästiinkin koko edustajistolla samoihin tiloihin yliopiston eri kampuksille. Sen huomasi, että läsnäolokokouksia oli kaivannut itse kukin. Tunnelma oli lämmin ja intoa oli monella niin, että kokousten puheenjohtaja ja pääsihteeri joutuivat jopa hiukan paimentamaan kokousväkeä rauhoittumaaan useammankin kerran syksyn viimeisten kokousten aikana.


Linjapaperin käsittely oli ehkä yksi vuoden odotetuimmista ja merkittävimmistä yksittäisistä edustajistossa käsitellyistä asioista.



Halli sai vuoden jokaiseen kokoukseeen täyden nelikon paikalle, mistä suuri kiitos etenkin meidän aktiivisille varoille! Ollaan päästy yhdessä toteuttamaan meidän tavoitteita, ja oltu yksi edustajiston näkyvimmistä ja vaikuttavimmista ryhmistä. Kun katseen kääntää kohti ensi vuotta, niin heti tammikuun alussa edustajistolla on vuorossa uuden pääsihteerin valinta. Nykyiselle pääsihteerillemme Monterin Venlalle haluamme toivottaa menestystä uusiin haasteisiin, joiden pariin hän siirtyy vuoden vaihteessa! Kun vuotta katsomme pidemmälle, niin ensi syksynä ovat vuorossa taas edustajistovaalit.

Kommentit