Siirry pääsisältöön

Uusi vuosi, uudet kujeet


Edustajistovuosi lähti käyntiin nasevalla parin tunnin kokouksella Kaupissa. Mukana menossa HALLI:lta olivat Julius, Anssi ja niin kutsuttuna rengasvarana RATTOISA:lle Anton. Ylioppilasmedia oli taas isossa roolissa, kun kokous Kaupissa. Viime lokakuussa äänestimme opiskelijamedian kohtalosta. Tällä kerralla käsittelyssä oli uuden ylioppilasmedian päätoimittajan valinta. Sen lisäksi esityslistalla oli edustajiston 2. varapuheenjohtajan valinta, erojen myöntämistä edustajistosta, turvallisemman tilan periaatteiden hyväksyminen sekä keskusvaalilautakunnan kokoonpanon päättäminen.

Ylioppilasmedia-asia on ollut pinnalla oikeastaan koko edustajistokauden ajan syksystä 2018 lähtien. Lokakuussa 2019 päätettiin, että ylioppilasmedia tulee. Päätoimittajan rekrytointi aloitettiin heti tämän jälkeen. Rekrytointityöryhmä valitsi ja kutsui omien haastatteluidensa pohjalta tehtävää hakeneista kaksi haastateltavaksi edustajiston iltakouluun 5.2.2020. Molemmat hakijoista olivat todella päteviä tehtävään. Päätoimittajaksi valittiin suljetun lippuäänestyksen jälkeen tamperelainen yhteiskuntatieteiden maisteri Aapo Laakso. Hän on kirjoittanut artikkeleita aiemmin muun muassa Helsingin Sanomiin, Aamulehteen ja Maaseudun Tulevaisuuteen. HALLI on tyytyväinen valintaan, ja luottaa uuden päätoimittajan luotsaavan uudesta mediasta julkaisun, jonka koko yhteisö kokee omakseen.

Edellisessä kokouksessa marraskuun lopulla valittiin edustajiston toiseksi varapuheenjohtajaksi Iiris Taubert, joka myöhemmin samassa kokouksessa valittiin TREYn hallitukseen vuodeksi 2020 ja näin ollen erosi varapuheenjohtajan tehtävästä valinnan jälkeen. Oikeisto-opiskelijoiden Eero Heikkilä oli kiinnostunut tehtävästä ja valittiin ainoana hakijana tehtävään. Poikkeuksellista valinnassa oli se, että hän oli estynyt osallistumaan itse kokoukseen, mutta oli lähettänyt muutaman minuutin videon edellisenä iltana, joka sitten näytettiin screeniltä kokouksessa. Onnittelut Eerolle!

Omassa edustajistoryhmässämmekin toteutimme pieniä muutoksia. Julius on aiemmin toiminut ryhmyrinä ja osallistunut pääsääntöisesti hallintovaliokunnan kokouksiin. Toteutimme nyt kapulanvaihdon ja Anssi ottaa näistä enemmän vastuuta kevättä ja ensi syksyä silmällä pitäen. Anssi nimettiin myös varajäseneksi keskusvaalilautakuntaan, joka uusii muun muassa vaalijärjestyksen kevään aikana ennen kuin edustajistovaalien laajempi suunnittelu lähtee käyntiin. Tulossa on siis erittäin mielenkiintoinen vuosi!

Runebergintorttujen ja laskiaispullan tuoksuisin terveisin (näitä ei kuitenkaan kokouksessa ollut toiveista huolimatta tarjolla :(( )

Anssi ja Julius

Edustajiston kokous alkamassa Kaupissa. "Juustosali" oli yksi kauden hienoimmista saleista.

Kommentit